A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Pontessieve Vár***

Firenzétől alig 15kmre található régi középkori vár melyben az évek során minden melléképületet is felújították és apartmanokat alakítottak ki, 2-11 főre. Az árak mérsékeltek, a berendezés rusztikus, a környezet teljesen középkori, a két medence mellett rengeteg szolgáltatást kínálnak: reggeli és 4este vacsora lehetőség, gyermekprogramok, lovak, nyulak és más háziállatok, lehet kölcsözni biciklit, borospince- látogatás...

apartmanok heti ára 2 főre 351-595eu, 4 főre 460-682 eu, 6 fősek 670- 1.015eu, nagyok 8-11főre 744-1.505 eu

 

Incisa, Rignano sull Arno, Pontassieve  - ezek a kis városkák a híres bortermő vidék, Chianti részen vannak Firenzétől délre Siena felé, a Rómába vezető autópálya mentén. Innen közel van persze maga Firenze , de Fiesole is, Certaldoba és Siénába vagy San Gimignanoba is egyszerűen el lehet jutni és a táj is fantasztikus. Az utóbbi időben a híres olasz divatházak outletei miatt is sokan járnak erre (Dolce and Gabbana, Gucci, Salvatore Ferragamo...)

Ez az erőd-vár a XII. században épült egy völgyben Firenzétől 15km-re, azóta sokszor váltott tulajdonost és bevonult Toszkána történelmébe is. Még ma is megvan a belső kastélyszárny, több udvarral és a régi torony ahol valaha a tulajdonosok a fontos pergameneket őrizték. Körben rendezett sorokban olajfákat és szőlősorokat találhatunk a domboldalakon de a környező nagy erdő is megmaradt ahol kijelölt utakon sokfelé el lehet kirándulni gyalogosan is. Évekkel ezelőtt helyreállították a főépületet és lassan a melléképületeket is, mindenhol apartmanokat alakítottak ki a kisebb 2 fősektől a 8-12 fősekig. Készült két medence, helyrehozták a vár nagy konyháját is ahol ma főzőtanfolyamokat tartanak, de van egy igazi étterem és kávézó fagyival, olajprés és bormúzeum és kis lovarda, biciklik, tennispályák, ping-pong asztal, gyerek-klub, internet....

Az érkezőket a kis fából készült hegyi lakra emlékeztető recepción várják a többnyire svájci származású mai kezelők, akik angolul, németül és franciául is beszélnek és főszezonban 8.30tól este 8ig vannak nyitva. Egy kisebb mappát kap mindenki érkezéskor a legfontosabb információkkal több nyelven (piacok, buszok, vonatok, éttermek, erdei ösvények stb.) Meg lehet venni a saját termékeiket vagyis az isteni vörösborukat és fehérbort, Vin Santot, grappát, mézet, olivaolajat és van egy kis kávézó terasszal is ahol péksüteményeket, üdítőket és fagyit is lehet kapni de pik-nik kosarakat is összeállítanak. A recpeción meg lehet rendelni a transfert is a Pontassieve állomásra és vissza min. 2 főre (kb10 euro a retur) vagy a firenzei múzeumokba előre helyet foglalni (plusz 2 euro). Itt van internet is a közös gépen fizettség ellenében, saját laptoppal ingyenesen (wireless).

Ennek az faépületnek a lenti részén található az étterem félig nyitott teraszával ahol minden héten több este is lehet enni: a szombati érkezéskor állófogadás szerűen lehet a helyi ételeket végigkostolni (kb. 10 euro), vasárnap pizzát sütnek a fatüzeléses kemencében (elvitelre), szerdánként folklor zenés középkori vacsorát tartanak tipikus toszkán ételekkel (kb 20 euro), pénteken lent az olajprés mellett tartanak húsos grill-partyt (kb 20 euro). Minden reggel lehet kapni friss kenyeret vagy pékárut is amit előtte estig kell megrendelni.

A miniclub min. 5 gyerek esetében egy komplett délelötti program amikor végigjárják a kis múzeumot, a baromfiudvarban a tyúkok alól tojást vesznek, de itt vannak a nyulak is, aztán főzőcskéznek, rajzolnak esetleg a traktorral mennek egy kört vagy a lovakat simogatják meg (10 euro). Van egy játszótér hintával, gumiasztal is a recepcio mellett amin ugrálni lehet, a vár alatti van egy nagy- és kismedence is, de lehet ping pongozni (ingyenes), míg a tenniszpálya vagy a billiárd óránként 3 euro. Az épületben több múzeumi rész is van ahol a régi földművesek szerszámait, gépeit és a mindennapi életük tárgyait mutatják be a szerdai vezetés során (a vacsora előtt), de lemennek a borpincébe, az olajpréshez és a régi konyhába is ahol minden évben eltesznek rengeteg üveg olajbogyót, paradicsomot. A környező erdőkben lévő kisebb tanyákhoz, kilátókhoz vagy menedékekhez kb 15km hosszú gyalogösvények vezetnek amihez egy részletes térképet lehet kérni a recepcion.

Az összes apartmant leírni de még számba venni is nehéz, annak ellenére hogy fél napig jártam az épületteket és helységekeket. A foglaláskor tehát nem egy bizonyos apartmant lehet foglalni hanem egy típust, pl 'egyhálószobásat 3 főre' . Esetleg külön lehet kérni hogy a 3.fő a nappaliban vagy a hálóban aludjion és melyik épületben legyen az apartman és ezt figyelembe vesszük. A berendezés is eltérő- a kisebbekben puritánabb és kevesebb a bútor, míg a nagyobbakban rusztikusabb, sok az eredeti régi bútor és fresko a falon vagy a mennyezeten, kandaló is van sok helyen főleg a kastély részben, ahol többnyire a nagy apartmanok vannak. A kisebb apartmanokban van egy nappali, egy egyszerű konyhapulttal (nincsen sütő), étkezőasztallal és Tv-vel (külföldi adók is), esetleg egy plusz fekvőhely (1 v 2 főre) és egy hálószoba, amikben mindig nagy rusztikus fraciaágyak vannak. A nagyobbakban természetesen több hálószoba és fürdő is van, de a fürdőszobák relatíve elég kicsik és mindig zuhannyal. Mindegyik apartmanban van telefon ahonnan a recepciora és bárhova, akár Magyarországra is lehet telefonálni (árak érkezéskor kérhetők). Mindegyik apartmanhoz tartozik egy kinti asztal (fa vagy vas, kőtáblás) ami lehet a kertben vagy teraszon, a földszintieknél a bejáratuk előtt. A medencék körül vannak kitéve napernyők és napozóágyak, kinti zuhany is amit mindenki használhat.

Az első magyar vendég szerint kicsit olyan volt, mintha egy falumúzeumban aludtak volna :) Mindenkit elbűvölt a hangulat és a sok rendezvény, szolgáltatás valamint a személyzet kedvessége és segítőkészsége. Fontos: a mobiltelefonokhoz a recepcionál jó a vétel de a többi részen nem mindig (szolgáltatótól is függ)

A főépületben a vár bejárata melletti és feletti részben vannak a régi szolgálati lakások (1es épületrész), általában egy és kéthálósak lent és fent, melyek egy része a benti kis udvarra nyílik, vagy innen vezet fel a lépcső az emeletiekhez, pontosan 8 darab van belőlük. Fent egy nagyobb, kiemelt apartman (1B) 4hálósval - lásd lejjebb. A bejárattól balra vannak a kisebb apartmanok vegyesen, hat darab. Ha belépünk a belső udvarra ahol a hintó is áll akkor innen nyílnak a régi kastélyszobák lent és az emeleten ( 2es  épületszárny), ezeknagyobb apartmanok és van belőlük kb 11 darab. A 2A típusban általában 3 szoba van, sok a baldachinos ágy - lásd lejjebb. A 2B ben három háló van, 2 fürdő (lásd lejjebb), míg a torony 4 hálóval hátul (2C) egy még nagyobb apartman a középkori toronyban és a legrusztikusabb az összes között (lásd lejjebb).

A vár bejárata előtt jobbra is van két alacsonyabb melléképület, : a 3as épületben 4 apartman is van, egy nagyobb 2 hálószobás (4+2fős) meg 3 kisebb egyhálószobás apartman (2+1fős) . Előtte a 4es épület ahol a mosoda és  pár szolgálati helység mellett a medence felöli részén van az egyetlen apartman. A vár alatt van az 5ös épület, alatta a medence, egy hosszú épület egyhálószobás és kéthálószobás apartmanokkal vegyesen (15 darab). Alattuk a kisebb épületben van a régi olajprés és alattuk a nagy és a kis medence a napágyakkal, napernyőkkel. Aztán még lejjebb egy újabb hosszú épületben megint 14 apartman, ez a 6os. Ezekben alul van az étkező és a konyha meg egy szoba (általában emeletes ággyal), fent a másik szoba, meg egy fürdőszoba is. A vártól alig száz méterre van egy másik medence a szölősorok között szintén napernyőkkel, napágyakkal, ahonnan még két melléképülethez juthatunk: a 7esben 5 apartman található mindegyik saját terasszal, mindegyikben 2 hálószoba van, 2 pótágy a nappaliban és két fürdő (4+2fősek). Egy kis házban egy különálló apartman is tartozik hozzá melyben csak egy hálószoba van (max 2+1 fős). A másik irányban egy másik hosszúkés épület a 8as amiben 6 db kétszintes apartman van egymás mellett, mindegyiknek saját terasza természetesen de különböző méretűek, egyhálósak és kéthálósak.

Apartmantípusok:

  • Egyhálószobás apartmanok amikben egy étkező-nappali van konyhapulttal, Tv-vel, egy hálószoba franciággyal és egy fürdőszoba. Ezekben 2 -3-4 főre van hely, hiszen a nappaliban vagy a hálóban van egy vagy két ágy (kihúzható vagy egymás alá becsúsztatható).
  • Kéthálószobás apartmanok, itt a nappali/konyha és fürdőn kívül két hálószoba is van: a franciaágyas szoba mellett van egy másik szoba egy vagy két ággyal, némelyiben emeletes ágyal, némelyikben a nappaliban vagy valamelyik szobában van még két plusz hely így akár 6an is beférnek kényelmesen ( ezekben többnyire már két fürdőszoba is van).
  • Három hálószobás apartmanok: ezekben ugye 3 hálószoba van, a plusz ágyakkal már 8 főnek is van itt hely. Ezek a legnagyobb és legrusztikusabb apartmanok, a kastély főépületében találhatóak: 2A apartmanok: ezekben van egy nagy nappali általában két kinyitható ággyal, egy nagyobb konyhapult és étkezőasztal, három hálószoba amelyekben baldachinos ágy és pótágy is van, midegyik szobához saját fürdő tartozik, így 10 főre is van hely, sőt ... kilátás a szőlősorokra és a medencére, főleg emeletiek (van 6-7 ilyen apartman) 2B apartman az épület jobb hátó sarkán van az emeleten, itt van két pótágy a nappaliban, van két franciaágyas háló meg egy két különágyas hálószoba, 2 fürdő zuhannyal, 8fős.
  • Négyhálószobás apartmanok: 1B apartman, fantasztikus kilátással : egy nagy nappali kandalóval, nagy konyhapult és étkezőasztal, két pótágy, két franciágyas hálószoba meg egy kétágyas (külön ágyakkal), és a negyedik szoba ami egyágyas, egy zuhanyzós és egy kádas fürdőszoba. Mivel nagyok a helységek még pótágyazható is , tehát akár 10 főnek is van itt hely. 2C vagyis a középkori torony hátul, melyben van egy nagy nappali kandalóval, egy rusztikus lépcsőn mehetünk felfelé, minden szinten van pár hálószoba, ebből 3ban 3 főnek van hely, egyben pedig kettőnek, mindegyikhez saját fürdő tartozik, max 11fős.

egyéb: Az érkezés és elutazás főszezonban kötelező a szombati napon, de ha maradnak szabad apartmanok akkor min. 3 éjre is odaadják őket (last minute). Minden vasárnap reggel 10kor köszöntik az új vendégeket egy welcome drink-kel. Aki több hétre marad annak tiszta ágyneműt is adnak minden hétvégén. Érkezés 14.00-19,00, elutazáskor el kell hagyni az apartmant reggel 10.00ig.

2020as heti apartmanárak :

heti árak euroban márc.1 - ápr. 30* ápr.30 - júni.20* juni. 20 - júli. 11 júli.11 - aug.22
szept 26tól* szept. 5 - 26 aug. 22 - szept.5
napi heti napi heti  napi  heti  napi  heti  
egyhálós apt. 60 351 70 426 70  470 90 595
egyhálós apt. 2+1 75 413 84 489 84  507 105 625
egyhálós apt. 2+2 100 460 112  523 112  550 140 682
kéthálós 2fürdő 4+1/2 112-150 670 120-150  728 120-150  793 175-210  1.015 
háromhálos (2B) 6/8 150-200 744 150-200  827 150-200  918 180-240  1.216 
kiemeltek (1B,2A) 8-10 200-300 922  200-250 1.152 200-250  1.210 320-400  1.460 
kiemelt torony 2C 9-11 270-330 1.052 315-385  1.215 315-385  1.360 360-440  1.505 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* kivéve ünnepek mint Húsvét, április 25, május 1, november 1 

Az árak egy hétre vagyis 7 éjszakára vontakoznak, főszezonban kötelező szombati érkezéssel (last minute esetén minimum 5 éj). Tartalmazzák a közműveket, az ágyneműt és a huzatokat heti váltással, de a törölközőket nem - aki nem akar hozni az fejenként 3 euroért kérhet helyben ( két méretben). Napi árak: Mivel rengeteg apartmanjuk van többnyire rövidebb, legalább 3 napos foglalásokat is elfogadnak főszezonon kívül, ebben az esetben a táblázatban látható napi árakkal kell számolni. Egy gyerek 4 éves kor alatt ingyenesen jöhet ha legalább 2 felnőttel utazik. A fűtés kérhető hideg esetén, ára heti 35-45 euro. Lehet kérni reggelit, a büfé jellegű 10 euro/fő/nap míg a sima olasz típusú 8 euro a kávézóban. Kis állatokat is lehet hozni, napi 5 euro  felárral. Baby-ágy napi 5 euros felárral kérhető. Az idegenforgalmi adó 1 euro/éj fejenként 17 éves kor felettieknek, max 6 éjre fizetendő helyben, kp-ben.

Foglalás/lemondás: Az apartmanokat 30% előleg banki átutalásával lehet lefoglalni, melyet a szállásadónak kell megküldeni közvetlenül. Aki lemondja a foglalását az visszakapja a 20%ot de elveszítin a másik 10%ot. Aki érkezés előtt kevesebb mint egy hónapon belül mondja le az a teljes előleget vagyis 30%ot elveszíti. Esetleg át is írható a foglalás más nevére sőt más időpontra is főszezonon kívül megegyezés szerint. Emailben a címen lehet érdeklődni magyarul Vikinél, írd bele a szállás nevét is! Természetesen a foglalásért semmilyen plusz költség nincsen.

Firenze 15 km, Pontessieve 5km, Fiesole es Rufina kb 10km, Pisa autóval egy óra 10perc (110km autopályán), San Gimignano 45 perc autoval (50km), Siena egy jó óra (70km)...

contentmap_plugin

Hozzászólások   

0 #17 Viki 2016-12-19 15:49
2016os
Szia Viki!

Minden szuper volt, a vár és a környék csodálatos volt, A vendéglátónk nagyon segítőkész és kedves volt. Mivel volt éppen üres nagyobb apartman, mint amit mi lefoglaltunk, így azt kaptuk meg ugyanazon az áron.
Az olasz emberekről is csak jókat írhatok, többször kaptunk tőlük segítséget, volt, amikor azt még kérnünk sem kellett, maguktól jelezték, hogy pl. rossz helyen álltunk meg az autóval, ne maradjunk ott, mert büntetést kaphatunk.
A környéket próbáltuk meg bejárni az 1 hét alatt, bár ennyi idő nagyon kevés volt ehhez. /Fiesole, Pisa, Tirrenia, San Gimignano, Pontessieve, Firenze/ Tervezzük, hogy visszamegyünk még és amiket nem tudtunk megnézni, azt bepótoljuk.
Fiesole nagyon szép, onnan a legszebb a rálátás Firenzére.
Ami minket a legjobban megfogott az San Gimignano és Pisa volt, csodálatos mindkét hely, csak ámultunk, milyen varázslatos minden.
Firenzében két napot töltöttünk, a vasútállomáson található parkolóházban hagytuk az autót, ahol kb 30 euró volt a napi parkolás (3euro/óra), de az autó biztonságos helyen volt.
A tengerparthoz először Livornot irányoztuk be, aztán egy idősebb olasz úr ajánlotta, hogy Tirreniát válasszuk, ott volt egy szabadstrand, ahol fürödtünk is.
Elmondhatom mindannyiunkról, hogy visszavágyunk Olaszországba, bízunk benne, hogy sikerül újra eljutnunk oda.

Boldog Karácsonyt neked!

Üdv, Klári
0 #16 Viki 2016-12-02 21:58
2016 juniusiak
Kedves Viki !
Nagyon köszönöm a segítséget amit a pontessievei szállással kapcsolatban kaptunk tőled. A férjemmel együtt sokat utazunk, és sok szép helyen és szállodában megfordultunk, de ehhez fogható helyen még nem jártunk.
Szinte úgy éreztük, hogy egy időutazásban vettünk részt. A kastély és a szállás maximálisan visszaadta a középkori hangulatot úgy, hogy közben minden szükséges kényelem meg volt. A csodálatos nyugodt környezet. a kilátás az apartmanból, az olajfák illata és a kabócák ciripelése elfelejteti a luxus hiányát. De hát ezért mentünk oda.
A tulajdonosok nagyon figyelmesek, vendégszeretőek, nagy hozzáértéssel vezetik , és menedzselik a kastélyt. A kastélyba , és az alsó apartmanokba történő mindennapos visszautat autóval elsősorban bevállalósoknak javaslom.
Firenze gyönyörű város, de igen nehéz benne a közlekedés.... sajnos nem tudtunk mindent megnézni, amit szerettünk volna, de remélem, hogy lesz még rá lehetőségünk.
Pontessieve maga is kedves kis város szintén középkori hangulattal. Mindenkinek tudom ajánlani Poppit, amikor már tele van a feje a sok múzeummal és műemlékkel. Cinqueterre is nagyon szép volt..... Kedvencem személy szerint Siena volt. Pont elkaptuk a Palio előtti hangulatot és készülődést.
Összességében nagyon kellemes volt a toscanai nyaralásunk és a szálláshely. Bátran ajánlom mindenkinek . Igen jó a helyben készített bor is . Remélem, hogy lesz még alkalmam visszamenni !
Mindent köszönünk.
Ha szükséges, jó fotókat is tudok küldeni !
Üdvözlettel:

Marianna
0 #15 Rekavicky 2015-10-23 22:39
2015 októberi mail
Szia Viki!

Lassan, de biztosan végre megírom a választ.

Nagyon jó kis nyaralásunk volt a Pontessieve-i várban. Az egész családnak (még a gyerekeknek is) nagyon tetszett a szállás, a medence, a gyönyörű szobák, a gyönyörű ágyak. A kilátás egyszerűen fantasztikus volt az apartmanunk ablakaiból és a szállásunk előtti teraszról, ahol remekül tudtunk reggelizni, vacsorázni. Esténként nagyokat sétáltunk a környéken a szőlőbirtokok között, onnét is csodás volt a kilátás pl. a várra. A helyiek a várban kedvesek voltak, a bor finom volt.
Nagyon kellemesen csalódtunk az olaszokban, amerre jártunk, mindenhol segítőkészek és kedvesek voltak.

Remek kirándulóidőnk volt, mivel június közepén voltunk, megúsztuk a forróságot. Néhányszor elkapott bennünket az eső, de nem volt vészes. Rengeteget kirándultunk Firenzében, Pisában. Luccában, Sienában, Vinciben és még rengeteg fantasztikus helyen. Kihagytuk a kirándulásaink során az autópályákat, így elég sokáig tartottak az utazások a kanyargós utak miatt, de így lehetett igazán felfedezni a tájat. Szerencsénk volt, mivel a nagy sorban állásokat szinte mindenhol megúsztuk és viszonylag hamar bejutottunk a múzeumokba.

Összegezve: Tudtuk, hogy sok szépet fogunk látni, de Toszkána tényleg sokkal szebb, mint amit az ember előre el tud képzelni. Tényleg fantasztikus nyaralás volt, remélem, hogy az elkövetkező években meg tudjuk majd ismételni.

Nagyon szépen köszönjük neked a segítséget, előzetesen szinte minden tanácsodat kinyomtattam a weblapodról és ennek igazán nagy hasznát vettük.

Üdvözlettel:
Gy. Beáta
+1 #14 Rekavicky 2015-09-27 00:08
2015 szept mail

Kedves Viki,

Először is egy nagy KÖSZÖNJÜK hangozzék el! :):):)

Pontessieve-i vár.
Szóval a szállás roppant puritán volt, de a kastély stílusából
eredendően nem is nagyon lehetett volna luxus-szállás. Egyszerű,
majdhogynem középkori a hangulat, a szobabeosztás, az udvar...

Mi nyaralni, élményeket begyűjteni mentünk, és két program között
aludni és felfrissülni. Erre megfelelt. Az ágy kényelmes volt, a
zuhany pont akkora, amibe éppen belefértem :) Klímánk nem volt, de hálistennek egy ventilátort vittünk elővigyázatosságból, és az jó szolgálatot tett éjszaka.

A személyzet kedves volt, de csak mi voltunk azok, akik kértek
mindennap reggelit. A reggeli egyszerű volt, és ha valamiből kértünk kiegészítést, akkor készségesen adtak (gyümölcslé, pékárú, kávé...)

Az első este, a turnusoknak szervezett "ismerkedési est vacsorával egybekötve" kellemes élmény volt, ahol a helyi étkekkel is megismerkedhettünk.

A vár megközelítése (utolsó pár km) óvatosságot kíván, mivel egysávos út vezet oda. Ezt néhány helybeli nem vette figyelembe, és száguldozva közlekedett. De a legnagyobb csodálatunkra balesetet egész kint tartózkodásunk alatt mindössze egyszer láttunk. Abban is egy francia autó volt a hibás az autópályán.

A programok nagyon jól sikerültek. A fő produkció számunkra Bocelli koncertje volt, ami frenetikus élményt adott....

...Hazafelé 9körül hagytuk el a szállásunkat, és kb 3 órát álltunk több helyen a dugóban. Ugyanígy a szlovéneknél is többször összeállt a sor, de végülis szerencsésen hazaértünk.

Még egyszer köszönjük a sok-sok infót, és biztosan megyünk még Hozzád, Toszkánába!

Feltétlenül fel kívánjuk deríteni Volterrát! Most csak átutaztunk
rajta, de biztosan visszamegyünk!!

Hová tervezel jövőre szervezett kirándulásokat? (Siena, Lucca, Elba szigete...) Lehet az időpontunkat ehhez igazítjuk! :)

Puszilunk:

Tünde és Balázs :)
0 #13 Rekavicky 2015-09-22 17:26
2015 juni vége

Kedves Viki!

A nyaralás nagyon jól sikerült Pontessieve-ben. Minden rendben volt. Nagyon sok hasznos információt találtunk a honlapodon a kirándulásokhoz is, amiért külön köszönet!

Mindkét család nevében nagyon köszönjük ismételéten az összes segítséget!

További szép nyarat kívánunk!
Kati
0 #12 Rekavicky 2015-09-22 16:53
2014 junius

Szia Viki!

Szeretnénk neked újra megköszönni a segítséget és a szíves közreműködést... Megint megjártuk a csodás Toszkánát és ismét fantasztikus élményekkel lettünk gazdagabbak. Firenze és Cortona kivételével most a nem-túristás helyeket barangoltuk be, elképesztő szerpentineken jártunk és kilátásokban gyönyörködtünk. A szállás, a Vár is teljesen rendben volt, köszönjük neked az apartman választást, nagyon jó volt kutya szempontból, hogy kertkapcsolatos részen voltunk.

Érdeklődnék továbbá, hogy mi a véleményed és tapasztalatod a Ryanair gépekről, láttam többször, hogy Te azzal utazol. ....

Nagyon köszönöm a további válaszaidat is, minden jót kívánok neked:
Klára
0 #11 Rekavicky 2015-09-22 16:48
2014 juniusi mail

Szia Viki,

Hazaérkeztünk és szeretnénk pár gondolatot írni Neked illetve a szállásról, ahogy tavaly is tettük. Felteheted majd az oldaladra:

Szállás és a környék: A szállás eléggé „nagyüzemi” (de ezt sejtettük is és készültünk rá) Mi a 6os épületben voltunk, bár valóban a melléképületben van, de mivel 13 apartman van egymás mellett, ezért nem tud csendes lenni. (főleg, ha a két szomszédos apartmanban huszonéves finnek vannak ) ...Főszezonban csak a fenti parkolóban juthat hely és akkor egy picit sétálni kell, nekünk ezzel semmi gondunk.

A környék sajnos nekünk nem igazi toszkán, biztosan közrejátszik Firenze közelsége. Sokkal „eliparosodottabb” környék, mint Volterra és a környéke.

... térerő gyakorlatilag nincs, a wi-fi a recepción azonban kiválóan működik. Akkor is, ha telefonálni nincs térerő. A házilag készített Chianti Reserva bor és a Vin Santo rendben voltak, az „alap” Chianti boruk nem finom. Az olíva olajuk isteni.

Az is nagyon jó, hogy ez a szállás remek kiindulópont Dél-Toszkána felfedezésére. Ami nekünk nagyon tetszett: Cortona, Szent Antimo kolostor, Pienza, Montalcino. Ami nagy csalódás volt: Arezzo.
Elérhető, 1 napos kirándulással beiktatható San Marino, mi nem estünk tőle hanyatt. FONTOS: San Marino-ban NEM fogadják el az euroshell tankoló kártyát, erre készülni kell.

Aki itt lakik, feltétlen barangoljon Chianti-ban és ne hagyjon ki egy isteni ebédet/vacsorát Panzano in Chianti-ban Dario-nál , a híres hentesnél (steak) Szenzációs gasztro élmény.

Mivel nagyon közel van Firenzéhez a szállás, be lehet menni egy kis esti sétára vagy az éjszakai Firenzét fotózni. És vonattal is kiváló, nem kell parkoló helyet vadászni és fizetni érte Firenzében

Összeségében: mi 1 napot töltöttünk az apartmanban, minél több helyre szerettünk volna elmenni. Napközben csendes az apartman és jó a nagy és kis medence is. Ár-érték arányban azt kaptuk, amit vártunk.

Nagyon nagyon jó volt visszalátogatni Montecatini val di Cecina-ba és Volterrába. De azért ezek már elég messze voltak Pontassieve-től.

Mi ismételten köszönjük a segítséged. Jövőre már „csak” Nyugat-Toszkána maradt (és Elba szigete), jelentkezünk, visszatérünk. Megfertőzött minket Toszkána...

Üdvözlettel,
Győző és Orsi
0 #10 Rekavicky 2015-02-26 13:43
2012 szept 24 email

Szia Viki!

Most már itthonról jelentkezem.

Minden tökéletesen rendben volt. A leírt utasításaid szerint minden gond nélkül odaértünk és 14 gyönyörű napot töltöttünk Toskana-ban.
5-6 napot Firenzében voltunk, ahol igyekeztünk minden számunkra fontos csodát megnézni. Szerintem ez sikerült is.
Közben: Arezzo, Cortona, Pisa, Lucca, Siena, Votare, San Gimignano, Fiesole, Prato,Vallombrosa stb. volt egy-egy napra felfűzve.
Mindenütt csak ámultunk és bámultunk.Hihetetlen, hogy mennyi gyönyörű hely van ott.
Az időt is nagyon jól kifogtuk 1 szeles és 1 esős napot kivéve szép napos időnk volt. Ezeken a napokon otthon pihenőt tartottunk.

A szállásunk olyan volt, ahogy elképzetük a képeid alapján - egyszerű és nagyszerű Jó kis időbe telt, mire a vár minden zeg-zugát kertjét, pincéjét, meg mindent felfedeztünk.

Az egész napos járkálások után isteni volt hazamenni és egy jót úszni a medencében, utána pedig a tereszról egy kis finom toskanai borocska mellett gyönyörködni az elöttünk lévő tájban.

Ezúton szeretnénk Neked nagyon-nagyon megköszönni a segítségedet, hogy ilyen jó helyre kerültünk. Az általad összegyűjtött minden &n
0 #9 Rekavicky 2015-02-26 13:42
2012 nov email (junius nyaralás)

Kedves Viki!


Nagyon sajnálom, hogy eddig kellett várnia erre az üzenetre. (A párom is , és én is a lelkiismeretes hülyék táborát erősítjük, és dolgozunk teljes gőzzel... bár ez nem mentség)

Nagyon köszönjük azt a segítséget, amit kaptunk. Csodás helyen voltunk elszállásolva. Erre a nyugalomra volt szükségünk. Mind a helyben biztosított programok, mind a könnyen elérhető egyéb lehetőségek (vonattal könnyen elérhető Firenze pl.) tökéletes volt számunkra.
Köszönjük , hogy részünk lehetett benne:
Ö. Piroska és Dr. G. György,
Sümeg
0 #8 Rekavicky 2015-02-26 13:41
2012 juni 22 email

Szia Viki!
Már majdnem egy hete megjöttünk a csodálatos Toszkanából, de csak most van idöm köszönö sorokat írni. Elöször is gyönyörü az egész Toszkána.
Az appartemant is nagyon jó volt és teljesen meg voltunk mindennel elégedve. Nagyon örülünk, hogy ilyen kellemes szép környezetben tudtunk lakni.
A leírás is perfekt volt, jól oda tudtunk találni, noha azt gondoltuk, hogy eltévedtünk, mert az út igen vadregényes volt. Úgy gondoljuk, hogy jövöre is oda szeretnénk menni,
mert nagyon-nagyon jól éreztük magunkat. Már több embernek is elmeséltük, azt hiszem kedvet is csináltunk másnak is egy toszkanai úthoz.
Sajnáljuk, hogy nem találkoztunk Veled és nem csináltunk egy kis firenzei turát, mivel Te jól kiismered magad és biztos többet tudtunk volna meg Firenzéröl.
12 -én (juni) keddi napon voltunk Firenzében és úgy gondoljuk Te egy csoportot vezettél, legalább is a hölgy nagyon hasolított Rád. Gondoljuk, hogy Te voltál. (nem én voltam - a szerk.)
Na majd legközelebb szeretnék egy vezetést.
Kívánunk Neked minden jót és jó egészséget, még egyszer ezer köszönet Pontessievéért. Egyszerüen lenyügözö helység.
Jövöre újra jelentkezünk.
Gabi és Zoltán

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145