A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

2022 covid szabályok

Eltöröltek minden korlétozást, tesztet, grenn passt csak a maszk maradt tömegközlekedésen szeptember 15ig

frissítve 2022 június

már nem kell Green pass sem beutazáshoz sem országon belül. Közintézményekben, focimeccseken, esküvőkön és tömegközlekedésen a maszkot ugyanúgy hordani kell.  

2022 május 1től megszűnt minden korlátozás, green pass vagy teszt.

1, MASZK- a tömegközlekedési eszközökön ergo vonat busz, hajó még szeptember 15ig kötelező , az FPP2őt kérik. Bár nem kötelező azért ajánlott mindenhol aho, tömeg van főleg ha zárt helyen- meg fogtok lepődni hogy hányan viselik boltban is pedig nem kötelező. 

2, TESZT - jelenleg nem kell semmihez teszt

3, GREEN PASS - júniustól nem kell sehova. Azért lássuk az infokat : leánykori nevén 'Eu Digital certificate Covid-19' -2021 július 1től jelent meg az europai országokban. Az olaszoknál ahogy Magyarországon is automatikusan adják az oltás vagy betegségen átesett személyeknek. Alapesetben akkor érvényes ha vki megkapta az Unióban elfogadott oltások valamelyikét vagyis Pfizer, Moderna, Astra és abból legalább 2 dózist -Johnson 1 dózis kevesebb mint 9 hónapon belül. Aki az orosz vagy kínai oltást kapta de 3.nak egy uniosat annak a Green pass- a ugyanúgy érvényes. Otthon az EESZT oldaláról töltheted le de a körzeti doki is oda tudja adni, klikkelj a linkre. A magyar mellett van az Unios változat amin angolul vannak az adatok, mikor melyik oltást kaptad és/vagy mikor estél át a covidon.

A 'normál' Green pass érvényességi ideje Olaszországban most megint 9 hónap, ezt az utolsó oltás napjától illetve a covid pozitív teszttől kezdve számolják. Akinek megvan a 3 oltása annak nem kell dátumot néznie mert ezesetben nincsen lejárati ideje. Akinek nincsen érvényes oltása az teszttel az is kap ilyen Covid igazolványt ami az antigén esetében 48 a pcr teszt esetében 72 órával a teszt utánig érvényes. Az aktuális beutazási szabályokat az olasz eü weboldalán találjátok ahol az országokat A, B, C... csoportokba sorolják  ( listák linkje )

Május 1től megszűnt május 1től a digitális utaskövetési adatlap nem kell már regisztrálni

A teljes olasz kormányzati szabályzatot itt találjátok, elég egyértelmű annak aki tud olaszul de hosszú. - klikk ide.

Aki sürgős esetben akar beszélni velem telefonon az hívhat a +39 331 8508 145os olasz mobilon, vagy írjon a  emailcímre, de megtaláltok skypon és a Facebookon is, vagy üzenjen whatsApp-on (viberen már nem).

Kellemes készülődést

Viki

ps ha rólam szeretnél többet megtudni akkor a BLOG menüben találod a bemutatkozómat is

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145