A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Volterra, San Gimignano, Lajatico - régió

Toszkána középső részén hullámzó dombok és kis városkák találhatók, a kedvenc területem mert mi is itt lakunk és jellegzetesen toszkán. Az itteni szállások két pontban vannak Lajatico körül és Volterra- San Gimignano felé.

Szeretnétek egy kevésbé turistás helyre menni? Egy ismeretlen kis falut ajánlok nektek a Volterra /Lajatico zónában ami bányájáról volt híres (ma múzeum. Castellina már a tengerpart felé esik útba ha ...
Második otthonom egy toszkán falu a dombtetőn 800 lakossal, tipikus kőházakkal és fantasztikus kilátással. Már sokan megtanultálk a nevét mert a híres tenor, Andrea Boccelli szülőfaluja, aki ...
Lassan Volterra is olyan ismert lesz mint a környező középkori városok bár nem nagysága hanem eredetisége és szinte biztosan állíthatom hogy a panoráma miatt- a környék dombjain szinte uralkodik ez a ...
A középkori San Gimignano tornyos képe az egyik legismertebb fotó Toszkánáról és joggal. Első alkalommal olyan érzésem támadt, mintha egy filmforgatás díszletei között járnék, annyira hihetetlenül ...

Hozzászólások   

+2 #2 Viki 2016-09-14 11:56
2016os mail
Kedves Viki!

Régóta készülök Neked írni, hogy megköszönjem a segítséget és a sok hasznos infót, amit a honlapodról szedegettünk össze!!! A hazajövetel után rögtön kezdődött a munka, emiatt nagyon összetorlódott minden..

Toszkána gyönyörű volt, de hát ezt előre tudtuk. Ahogy azt is, hogy a 10 nap egy szeletre lesz elég, ezért nem is akartuk túlzsúfolni a programot.
A „kötelező” látnivalók közül Pisába, Sienába utaztunk, voltunk Luccában is és persze San Gimignanoban. Firenzét meghagytuk egy későbbi kifejezett városlátogatós útra, mikor csak oda repülünk majd tavasszal vagy ősszel.
A táj, a nyugalom, az életvitel, a kicsi települések voltak a fő úti céljaink, és ezek tetszettek legjobban. Voltunk „nálad” Lajaticoban, Orciaticoban, nagyon tetszett Monteriggioni, Casola d’Elsa, Montecatini val di Cecina, Colle val d’Elsa, ezek között volt, ahol csak mi voltunk turisták.
Nagyon aranyosak voltak a helyiek, ahogy olaszul megszólaltam, duplán kedvesek voltak – persze anélkül is nagyon vendégszeretők.
Tengerpartra San Vincenzoba mentünk, a melegben többször is leugrottunk fürdeni, nagyon jó volt a part. Egyik alkalommal visszafelé kb. félúton Mojaco nevű étteremben Fabrizionál (Casino di Terra) álltunk meg vacsorázni, a párom azóta is emlegeti a fiorentinát, amit ott evett, és nagyszerű bort ittunk hozzá, de mindenhol nagyon jókat ettünk.
A szállást hagytam a végére, a Volterra apartmanházat imádtuk! Tágas és kényelmes volt az apartman, nagyon jókat aludtunk és már a 2. nap után úgy éreztük, hogy hazamegyünk. Vincent nagyon kedves volt, olaszul és angolul is remekül tudtunk kommunikálni, az meg bónusz volt, hogy reggelente külön kis kocsival jött a pékségtől Giovanni.
A családból tavaly a rokonok San Gimignanót emelték ki legjobb élménynek, nekünk őszintén kicsit csalódás volt az ottani embertömeg, Volterrát sokkal jobban szerettük.
Egy szó mint száz, sokat utaztunk, sokat láttunk, tartalmas volt és úgy jöttünk el, hogy egyik legjobb nyaralásunk volt, ahová tuti visszamegyünk még!

Még egyszer köszönünk mindent, a késői jelentkezésért elnézést kérek! Remélem neked is jól telt a nyarad!

Üdv,
Annamari
+2 #1 Rekavicky 2015-07-25 00:53
2015 júliusi mail
Szia Viki,

hazatérésünk után megköszönjük neked a segítségedet, amely nagyon jól jött a toszkán nyaralásunkhoz. Főleg azért, mert elég hirtelen kellett megszerveznünk az utat és a honlapod a lényegretörő információkkal segített eligazodni mind a szállások, mind a látnivalók között.

Az Ornella-féle szállást választottuk, és nem bántuk meg, mert nagyon szép helyen van, nagyon tiszta és még csendes is, Szóval, ajánlanám bárkinek, aki nem városi szállást akar.....

A nyaralásunk egyébként nagyon "töményre" sikeredett, ez egy
ismerkedés volt Toszkánával, így voltunk Firenzében, Pisaban,
Luccaban, Cinqueterrében, Montecatiniben (v. d. Cecina), Volterraban, San Giminianoban, Carraraban, Livornoban, Rosignano M-ban, és a végén Sienaban is, szóval most nem is tudom megmondani, melyik volt a legszebb, de a táj talán San Giminiano körül volt számunkra a legtoszkánabb. Élmény volt a rosignanoi piac is, és mindenhol (nem csak a Dondolinál) nagyon finom a fagyi.

Szóval nagyon elfáradtunk, de élményekkel telve jöttünk meg egy szuper kis egyhetes nyaralásból.

Mégegyszer köszönünk minden segítséget,és minden jót kívánunk a toszkánmánia terjesztéséhez.

Üdvözlettel

G. Péter
H. Marietta

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145