A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Fontos tudnivalók a Bocelli koncerttel kapcsolatban

Ha már megvetted a jegyet, lefoglaltad a szállást és közeledik az utazás, akkor itt megtudatod hogy hol lehet felvenni a jegyeket, parkolni, van-e büfé és meddig tart a koncert... és más hasznos tanács

kiutazás: a legjobb megoldás az autó, kb 10 óra alatt lehet leérni, végig autópálya, erről a közlekedéses részben írtam klikk ide. Van buszjárat is Budapestről Firenzébe (Eurolines), kétnaponta járnak de elég sokat kell ülni a buszon -erről is írtam az előbb említett közlekedéses részen. Tudom hogy a repülő kényelmesebb hiszen másfél óra alatt itt van gép Budapestről Pisába és ez nincs is messze Lajaticotól (45km) DE több gond is van vele: először is nem hiszem hogy olcsóbb lenne mint az autó csak ha időben vezsed meg és 2 fő utazik, a másik hogy csak heti 2 szer jár vagyis most éppen hétfőn és pénteken tehát kiesnek a szombati heti turnussal foglalható szálláshelyek, márpedig ebből van a legtöbb Lajatico közelében és arányosan sokkal olcsóbbak mint egy hotelszoba. (lásd a másik menüben a közeliszállásokról írtakat) A harmadik hogy autó nélkül Lajaticoba lejutni elég nehéz, a reptérről el kell menni vonattal vagy busszal Pisa központjába és aztán onnan vonattal Pontederára és onnan busszal Lajaticoba, de ezek pl vasárnap nem is járnak szinte, egyébként is kettő jön reggel, 2 délben 1 késő délután és aztán innen kirándulni megint nem lehet autó nékül, még bevásárolni sem hiszen az apartmanházak mind kint vannak vidéken....

jegyek átvétele: Az email amit kapsz nem jegy, csak a vásárlást igazolja, tehát mindenképpen kellenek a jegyek is a bejáratnál, annélkül nem mehetsz be!!!! Ha postán kérted a kiszállításukat és pluszban fizetsz érte akkor megjön majd levélben. Ha viszont ott kell átvenned akkkor a koncert napján 14től (vagy talán már déltől sőt 2018ban már előtte napon is) lehet majd átvenni az ideiglenes kasszánál amit La Sterzában állítanak fel. Ez 3,5km-rel van a falu előtt ha Pisa felől érkeztek - 2014ben csináltak egy szép nagy körforgalmat egy olajfával és szőllősorokkal, na emelett van a nagy parkoló a da Pasquino étterem mellett (csúnya, szögletes betonépület). Természetesen be kell mutatni a vásárlást igazoló emailt vagy a számlát amit a weboldalon mutattak meg a jegyvásárlás után és a hitelkártyát amivel fizetted meg személyit. Ez mind ott is van az emailben, angolul és olaszul is- Se non ha selezionato l'opzione per la spedizione postale dei biglietti, i biglietti acquistati potranno essere ritirati alla cassa dedicata alle prenotazioni presso la biglietteria La Sterza (scarica la mappa nelle info utili) a partire dalle ore 12.00 del giorno del concerto, mostrando copia di questa email o della ricevuta stampabile visualizzata sul sito in seguito all'acquisto. )

Vigyázz mert csak az a személy veheti át a jegyeket akinek a nevén volt a hitelkártya amivel fizettél, ellenkező esetben annak aki felveszi a jegyet be kell mutatnia egy fénymásolatot a hitelkártyáról és az eredeti vásárló igazolványáról (személyi, útlevél). Ez is ott is van olaszul az emailben egyébként: Il nominativo di chi effettua l'acquisto deve corrispondere con l'intestatario della carta di credito. Biglietti intestati a persona diversa dall'intestatario della carta di credito verranno consegnati solo su presentazione alla cassa della fotocopia della carta di identità e della fotocopia della carta di credito utilizzata per l'acquisto.

Aki lusta elolvasni a parkolási tanácsokat és inkább vizuűlis típus az megnézheti azt a videot amit a 2017es évben vettem fel és a 2018as koncert előtt vágtam meg így minden sokkal egyértelműbb szerintem. 

VIDEO 1 rész klikk, VIDEO 2 rész klikk ide

parkolás: Itt La Sterzában lehet leparkolni is, ez a P3as parkoló, aztán az ingyenes buszok visznek mindenkit a faluba (3,5km) ahonnan gyalog lehet a koncerte menni mert az a falu határában van. A buszok délután 3körül kezdenek el járni addig amíg van még várakozó a parkolóban tehát akár a hivatalosan koncert kezdeti idő után is. Visszafelé a koncert után vissza kell sétálni a falu felé és az első kanyarban állnak már egymás mögött a buszok hogy mindenkit visszavigyenek a parkolóba La Sterzába.

B varicio hogy még tovább mentek 6-7km-t ezen az úton egyenesen (annélkül hogy elkanyarodnátok jobbra Lajatco vagy balra Volterra felé az sr439dir nevű útra ) és a Villaggio San Giovanni Valdera-nak nevezett faluban kanyarodtok fel jobbra Lajatico felé, ez a P2 nevű. Ki vannak írva a parkolók és pár km múlva már rendőrök irányítják az autókat a színpad mögötti rétre ahol sorban le lehet parkolni. Sajnos 2014ben egy kicsit messzebb kellett megálni az autóknak a megszokottnál ezért bizony vagy 10-15 perc vot innen felgyalogolni a bejárathoz.

C. variácio Aztán van a VIP parkoló ami a P1 és ez a színpad mögött van, azoknak akiknek a legdrágább 425 euros jegyük van (a kezükben!!) . Ide a La Mandriola ház melletti több kilométeres földúton lehet felmenni de ki van táblázva .Természetesen a mozgássérülltek akik ilyen vagyis mozgássérült jegyet igényeltek és kaptak is itt parkolnak vagyis a misericordia és kékbe öltözött segítők viszik majd őket egészen a mozgássérült szektorig. Csak az menjen ide aki kérte ezt a speciális jegyet mert különben rosszabbul jár hiszen itt végig földúton kell gyalogolni emelkedőn ha nem viszik fel mert nincsen ilyen jegye. Akinek fáj a léba vagy rosszul tud gyalogolni de nicnsen mozgássérölt igazolása és ehhez jegye az sajnos jobban jár ha nem veszi meg a jegyet mert nem tud autóval vagy kerekesszékkel bejutni. És mielött még felháborodna valaki gondljon bele hogy ez a helyszín nem egy városi stadion hanem egy domboldal aminek szépsége pont az hogy a természet ölén van és nem egy vérosközpontban tehát fizikailag nem úgy működik a dolog mint egy normál koncerthallban.

kezdés-vége Az emeberek már du 3-4kor beállnak a bejáratok előtti sorba, de akkor még nagyon meleg van, legkorábban 6 körül nyitják meg a bejáratokat. A koncert szinte mindig legalább fél órás késésssel kezdődik el és általában 23.30 után ér véget de van 1/2 szünet is közben. Aztán mindenki visszasétál a színpad mögött parkoló autóhoz vagy a buszokhoz a falu felé ahonnan a La Sterzában parkolóba levisznek mindenkit.

FONTOS: Kényelmes cipőben gyertek, hosszú nadrágban, éjjel hideg lesz a pára meg a nyitott tér miatt akkor is ha napközben 38 fok van - én aokszor pulcsiban meg bördzsekiben szoktam lenni, sokan hoznak takarót is de lehet venni is helyben szuvenirként (feliratos pile takaró 20 euro körül). Van több büfé is ami elég drága és a választék gyatra, sokat kell sorbanállni: pár üdítő, sör, bor meg két-három féle szendvics. Vannak mobil wc-k is a leghátsó sorban a kakasülő vagyis fémálványzat alatt voltak végig az álványzat mögött.

 

Hozzászólások   

+1 #1 Viki 2018-11-24 16:35
2018as nézők - Andrea Chenier opera

Szia Viki!

A hazaérkezésünk után 2 nap munka és indultunk 2 hét nyaralásra.
A Toszkán kiruccanásunkra visszatérve: egy kicsit rohanósra sikerült, de azért felejthetetlen élmény volt. A rövid, de többszöri Rimini utunkkal elég fárasztó is volt, a csütörtöki érkezés a koncert miatt teljesen jó lett volna, de mi pénteken egy Rimini oda-vissza, és szombaton egy Bologna oda-vissza utat megtettünk a gyerekek miatt ( repülővel jöttek). Így szó szerint beestünk a Bocelli koncertre, ami még az legvadabb elképzelésünket is felülmúlta. 2014-ben - az akkori kirándulás alkalmával - már jártunk a koncert helyszínén, ami akkor is elég látogatott volt, pedig május lévén még nyoma sem volt az előkészületeknek, de ezt a teret ilyen hatalmas tömeggel nem tudtuk elképzelni, ha nem látjuk élőben. Nem lévén nagy operarajongók, kíváncsian vártuk, hogy milyen lesz az előadás. A rendezés, a hangosítãs és a szervezés is kiváló volt, nem gondultuk, hogy ilyen hangokat és látványt lehet a nézőknek adni a puszta közepén. Az előadás gyönyörű volt, minket sikerült elbűvölni, nagyon színvonalas volt a díszlet, a színészek és a főszereplő is.
Hajnal 1/2 3-ra értünk vissza a szállásunkra, majd délelőtt egy kis Siena, Pisa, egy fénykép fagyitölcséres ferdetoronnyal, aztán másnap már jöttünk haza.
A szállásunk ( San Gimignano Residence ) nagyon kellemes, barátságos és a hely hangulatát is nagyon visszaadta......
Sajnos tôbbre most nem volt idő, pedig maradtunk volna még pár napot.
Amikor megláttuk a 2019-es koncert időpontját, rögtön elkezdtünk szervezkedni, csak sajnos még mindig nem tudni, hogy mikor lesz a ygereknek az úszóbajnoksága, így nem mertünk belevágni. Mindenesetre a 2019. novemberi Budapest Aréna koncertre már bejelentkeztünk mind a négyen.
Majd 2020-ban megyünk Lajaticoba.

Még egyszer szeretnénk megköszönni a foglalást, a gyors szervezést a gyerekek szobájára és a pár nap kellemes élményt, amit kaptunk.

Üdv, Szonja és Zoli

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145